Μετά από όλα αυτά τα γλυκά και τα φαγητά που καταναλώσαμε αυτές τις μέρες, ας φτιάξουμε κάτι ελαφρύ και σε γεύση και σε θερμίδες.
Ένα κέικ Λεμονιού χωρίς βούτυρο που δεν χρειάζεται καν μίξερ.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3/4 (180 ml)φλιτζανιού σπορέλαιο
2 αυγά
το ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
3 κουταλιές τής σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1,3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη (385 gr)
1 φλυτζάνι γιαούρτι 2% (280 gr) η πλήρες
2 κούπες αλεύρι (300 gr) που φουσκώνει μόνο του
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 170 C.
Βάλτε το σπορέλαιο και τα αυγά σε ένα μπόλ.
Ρίξτε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
Προσθέστε την ζάχαρη και το γιαούρτι.
Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε με το σύρμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας.
Βουτυρώστε και αλευρώστε καλά μια φόρμα του κέικ.
Ρίξτε μέσα το μείγμα και ψήστε για 30 λεπτά περίπου.
Απολαύστε το πιο <λεμονάτο> κέικ που έχετε φτιάξει ποτέ…
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Κείμενα/Συνταγές :Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου- Στέλιος Μυλιώτης) Όλες τις συνταγές της Ρένας Κώστογλου μπορείτε να τις δείτε στο Koykoycook.gr