kalokairini-froutopita

Καλοκαιρινή φρουτόπιτα

July 15, 2012 by Sissy Nikolaidi - No Comments

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, η διάθεση για περίπλοκα φαγητα πέφτει. Γι’αυτό το λόγο αποφασίσαμε, το Art Nouveau, να σας δείξουμε μια απολαυστική και εύκολη συνταγή με φρούτα.

Η προετοιμασία ειναι λιγότερο απο 10 λεπτά και μπορεί να γίνει με έναν συνδιασμό από μούρα και διάφορα φρούτα με κουκουτσια.Διαλέξτε τα πιο ώριμα για καλύτερη γεύση. Όταν είναι έτοιμο βάλτε το μέσα στο grill. Σερβίρεται με μία μπάλα παγωτού βανίλλια. Προετοιμαστείτε γιατί θα το λατρέψετε! Η συνταγή είναι για έξι άτομα.

Υλικά:
- 2 φλυτζάνια μούρα
- 4 φλυτζάνια φρούτα με κουκούτσι (π.χ βερίκοκα, δαμάσκινα, ροδάκινα, νεκταρίνια) Αφαιρέστε το κουκούτσι και κόψτε τα μισά.
- 1/3 φλυτζάνι λευκή ζάχαρη, σύν 2 κουταλιές τ.σ (για την ανάμειξη των φρούτων)
- 2 φλυτζάνια αλεύρι (για κάθε χρήση), σύν 3 κουταλιές τ.σ (για την ανάμειξη των φρούτων)
- 1 κουταλιά τ.γ αλάτι
- 2 κουταλιές τ.γ μπέικιν πάουντερ(baking powder)
- 1 ξυλάκι ανάλατο βούτηρο λιωμένο, καθώς και ένα μικρό ακόμη για την επικάληψη του σκεύους
- 1 φλυτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα

Εφαρμογή:
Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία. Λαδώνετε ένα χυτοσίδηρο τηγάνι. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα φρούτα, τα μούρα, 2 κουταλιές ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι.Καθώς σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο και στο αποβουτυρωμένο γάλα μέχρι να γίνουν ένα. Αδειάζετε τα φρούτα στο ήδη προετοιμασμένο τηγάνι μαζί με το άλλο μείγμα. Καλύψτε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο (προσέχοντας να μην αγγίζει το μείγμα) και ψήστε το για 20 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και σερβίρετε με το παγωτό.

*Αυτή την υπέροχη συνταγή την προτείνει η Christina Stanley στο www.ehow.com!