Όπως πολλοί είμαι και γω μακαρονού.
Ψάχνω συνεχώς συνταγές για μακαρόνια < αλλιώς >.
Για να ξεφύγω από την πεπατημένη.
Χθες λοιπόν αποφάσισα να φτιάξω την δική μου εκδοχή από μακαρόνια Τιμπάλ ,διαλέγοντας τα δικά μου υλικά και διαμορφώνοντας την δική μου άποψη.
Μια συνταγή που δεν είναι δύσκολη αλλά πολύ πολύ γευστική .Και κάθε φορά ανάλογα με τα υλικά που έχετε στο σπίτι θα μεταμορφώνεται σε ένα καινούργιο πιάτο.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(για 2 ρολά)
Μισό πακέτο χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
1 συσκευασία ανάμικτα λαχανικά(450γρ)
1 φιλέτο γαλοπούλας
10 φύλλα κρούστας
7 φέτες ζαμπόν
7 φέτες τυρί Ένταμ
1 φακελάκι μοτσαρέλα τριμμένη(200 γρ)
3 αυγά
1/4 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος
μαύρο πιπέρι
Βράστε τα λαχανικά…Ψιλοκόψτε το φιλέτο γαλοπούλας.
Σωτάρετε την γαλοπούλα σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο..
Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
Βουτυρώστε τις φόρμες και στρώστε 5 φύλλα κρούστας σε καθεμιά… Βουτυρώστε τα φύλλα..
Ψιλοκόψτε το ζαμπόν και το Ένταμ..
Βάλτε τα σε μπώλ και προσθέστε την μοτσαρέλα,την σοταρισμένη γαλοπούλα,τα λαχανικά
και τα μακαρόνια…
Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά..
Ρίξτε τα στο μείγμα μαζί με την κρέμα γάλακτος..Ανακατέψτε…
Στρώστε το μείγμα στις φόρμες..
Γυρίστε το φύλλο και διπλώστε το και από τις 2 πλευρές αντίστοιχα.
Χώστε τις άκρες στην στενή πλευρά της φόρμας προς τα κάτω..
Βουτυρώστε καλά τα φύλλα και βρέξτε με λίγο νερό.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν..
Βγάλτε τα ρολά από τις φόρμες γιατί αλλιώς υγραίνεται η κρούστα και μαλακώνει..
Αφήστε να κρυώσουν λίγο προτού τα κόψετε..
Διαλέξτε εσείς τα υλικά που θα βάλετε στο δικό σας ρολό …
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου) Όλες τις συνταγές της Ρένας Κώστογλου μπορείτε να τις δείτε στο Koykoycook.gr